Джокович влезе в криза, ковид му нанесе пореден удар

Сърбинът няма да играе на Мастърс турнира по тенис в Индиън Уелс

Джокович влезе в криза, ковид му нанесе пореден удар | StandartNews.com

Сръбската звезда Новак Джокович няма да играе на Мастърс турнира по тенис в Индиън Уелс, който започва със същинската си част на 8 март, сряда. Номер едно в ранглистата е оттеглил името си от жребия тази нощ българско време, съобщиха медиите зад Океана, цитирани от dir.bg.

Организаторите вече са добавили това на Николоз Басилашвили (Грузия, световен №118) в решетката за надпреварата.

Новината идва, без да има потвърждение дали молбата на Джокович за изключение и получаване на виза е отказана или просто не е получила отговор навреме (намеците са за второто).

Новак не е ваксиниран срещу Covid-19 и по все още действащите правила за влизане в САЩ не отговаря на условията за виза. Не помогнаха призивите от сенатори, тенис легенди и спортни фигури със значимост в страната, да бъде направено изключение.

Най-абсурдното, от гледна точка на световния №1, а и на спорта, е че на 11 май тези правила се променят и забраната пада.

Така за втора поредна година Ноле няма да играе на Индиън Уелс, където е петкратен шампион.

Остава да мъждука някаква надежда, че ще бъде взето друго решение, и то навреме, по молбата му преди да дойде време за втория Мастърс в САЩ този месец. Той започва в Маями на 22 март.

Григор Димитров влиза направо в основната схема на турнира в Калифорния, където от днес ще вървят квалификациите. Първата ракета на България започва седмицата като №25 в световната ранглиста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай