Събота,

Двама национали по биатлон са с коронавирус

От: Пламен Вълков -
129
Двама национали по биатлон са с коронавирус
A
A
A

Международният съюз по биатлон (UBU) извести преди минути Българска федерация по биатлон, че тестът за корона вирус на състезателката Десислава Стоянова е положителен.
В петък Десислава се присъедини към българските национали в Контиолахти. Тя започна по-късно подготовка за сезона, като задачата й сега бе да помогне на женския ни състав в щафетата при преследване на олимпийски квоти за Пекин 2022. Преди време Стоянова е прекарала корона вирус, симптомите са отшумели, но сега пробата й от вчера във Финландия повторно е индикирала наличие на вируса.
„Преди да отпътува от България Десислава премина нов тест и той бе отрицателен. В това отношение БФ биатлон е спазила стриктно
разпоредбите, но ето че в Контиолахти тестът й отново се оказва положителен,“ коментира Екатерина Дафовска, президент на БФ биатлон.
По тази причина Стоянова е поставена под карантина от IBU и финландските власти до 5 декември 2020 г. Под карантина за една седмица е поставен и Димитър Герджиков, което ще го възпрепятства от участие в днешния спринт за Световната купа. Стоянова и Герджиков отдавна живеят на семейни начала и имат дете, като по време на състезания и лагери винаги са настанени в една стая.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com