Драма с допинг тресе каратето (ОБЗОР)

Драма с допинг тресе каратето (ОБЗОР) | StandartNews.com

Отнеха световна титла на бургазлийка, изловиха още един българин

Страхотен допинг скандал гръмна в каратето. Сайтът "fightnews" разкри, че световната титла на шампионката по киокушин Станислава Бойчева ще бъде отнета заради употреба на забранени вещества. В урината й са открити следи от метенолон. Още един българин е дал положителна допинг проба - Христо Георгиев (кат. над 95 кг). Той ще загуби бронзовия си медал от Световното първенство в Русия. Общо шест положителни проби са установили от Световната антидопингова агенция (WADA) от шампионата на планетата по карате, което се проведе в началото на октомври в Хабаровск. Освен отнетите титли, се спират правата на всички шестима каратеки за срок от две години. На база на отнетите титли и медали се размества класирането в шест категории.

От родната федерация по киокушин се въздържаха от коментар по темата. Генсекът на БККФ Пролет Василева заяви пред "Стандарт", че днес ще има заседание и след това централата ще обяви решението си. "Лично за мен и двамата са невинни. Те са доказани бойци и според мен има някаква грешка. Но нека да разгледаме всички подробности и тогава ще има официално изявление от нас", каза Василева.

Добрата новина за нашите е че други двама българи ще се изкачат нагоре в класирането. Това са: Виолета Литовска (до 55 кг.) и Деян Братков (до 75 кг.), които получават бронзови медали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай