Драма с дузпи прати Арсенал на четвъртфинал за първи път от 2010 г.

Лондончани надвиха Порто с 1:0 в реванша

Драма с дузпи прати Арсенал на четвъртфинал за първи път от 2010 г. | StandartNews.com

Драма с дузпи прати Арсенал на 1/4финалите  в Шампионската лига за първи път от 2010-а година насам. 

Лондончани надвиха Порто с 1:0 в реванша, с което изравниха резултата и след това никой от съперниците не стигна до попадение. 

При наказателните удари гостите се пропукаха, като първо Уендел стреля в гредата, а след това и Давид Рая направи спасяване, за да прати отбора си напред в турнира. 

За домакините отново Леандро Тросар замени Мартинели, а Давид Рая се завърна на вратата, като това бе единствената промяна от победата над Брентфорд през уикенда. Гостите пък започнаха със същите 11, които победиха Арсенал с 1:0 в първия мач. 

Първата ситуация бе в 4-ата минута, когато Тросар центрира, а Уайт засече с глава, но над вратата. Португалците пък в типичен стил не пропускаха възможност да забавят играта, което започна бързо да вбесява лондончани. 

В 13-ата минута Сака създаде положение, като проби отдясно и стреля ниско, а Диого Коста спаси. Малко след това Йодегор бе на чиста позиция, но тъкмо преди да стреля, Пепе се намеси по страхотен начин и изби в корнер. 

Последва неточен удар на Йодегор, преди Еванилсон също да не успее да намери целта за гостите. В 23-ата минута отново бразилският нападател излезе на сцената, който остана непокрит в наказателното поле и стреля, но Рая спаси и това бе много важна намеса. Гостите обаче изобщо не бяха за подценяване, въпреки че Арсенал действаше по-активно. 

В 29-ата минута Пепе отклони с малко, но достатъчно, центриране на Уайт и така изпревари решаващо Хаверц. Гостите пък продължаваха при всяка една възможност да печелят време. 

В 41-ата минута обаче, „Емиратс“ избухна. Йодегор се справи брилянтно с двама противници и изведе отлично Тросар, който показа хладнокръвие и стреля с нисък удар в далечния ъгъл – 1:0 за Арсенал. Така на почивката домакините бяха заличи вече  изоставането си. 

Второто полувреме започна с малко по-предпазливи действия от Арсенал, който вече имаше преднина и не атакуваше толкова агресивно, въпреки че опитваше да държи Порто под натиск. Португалците обаче се бранеха спокойно. 

В 67-ата минута Арсенал все пак вкара отново, но голът бе отменен за доста спорно задържане на Хаверц срещу Пепе, макар че германецът леко подръпна съперника си за екипа. При всички положения защитникът падна много лесно и затова реферът Клеман Тюрпен отнесе много обиди от феновете, а и Артета получи жълт картон за протестите си, но резултатът остана 1:0. 

Португалците явно бяха решили да играят дългата игра, а за домакините са появи Габриел Жезус и почти веднага можеше да се превърне в герой. Той успя да стигне до една топка и стреля, но Коста изби с крак и това означаваше, че ще има продължения. 

В първото продължение не се случи нещо особено, а и във второто усилията на Арсенал не донесоха нищо и така са стигна до развръзката, която гостите искаха – дузпи. 

Преди тях Йодегор избра да се изпълняват на вратата, зад която са феновете на отбора, след което започнаха и ударите, като домакините биеха първи и Йодегор вкара. 

Гостите също реализираха, а след като и Хаверц отбеляза, Уендел стреля в гредата и даде предимство на домакините. Сака и Райс запазиха спокойствие, като между тях се разписа и Груич, след което обаче Рая спаси удара на Галено, за да хвърли в екстаз съотборниците си и феновете на отбора, пише gol.bg. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
yabbering
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи