Домо с два гола и изпусната дузпа за "Левски" срещу Лех Познан

Домо с два гола и изпусната дузпа за "Левски" срещу Лех Познан  | StandartNews.com

Али Либан Абди подписа с клуба до края на сезона

Анталия. "Левски" и Лех Познан завършиха 2:2 в приятелски мач в Анталия. Двете попадения за "сините" бяха дело на Валери Домовчийски (9' - от дузпа, 36'). Домо изпусна и още една дузпа.

Стойчо Стоев направи три промени в състава за разлика от прекратения мач с арменския Улисес преди два дни, тъй като Владимир Гаджев, Стефан Велев и Борислав Стойчев са на лагер с националния отбор за контролата с Румъния. На тяхно място играха Георги Сърмов, Аймен Белаид и Борислав Цонев.

Преди началото на двубоя пък "Левски" представи Либан Абди, който ще остане на "Герена" до края на сезона. Той бе на мача, но не взе участие в него. Нападателят е роден на 5 октомври 1988 г. в Бурао, Сомалия. По-голяма част от детството си прекарва в Норвегия, след това заминава за Англия и на 15 годишна възраст става част от юношеската формация на Шефилд Юнайтед. Първи сериозни впечатления Абди остава в унгарския Ференцварош през периода 2008-2012. Следват трансфери в португалските Олханенсе и Академика де Коимбра, а през 2014 подписва договор с турския Ризеспор, информира официалната страница на "сините".

"Страшно лесно ги дават тук дузпите, но мен ме интересува играта ни", обяви треньорът на "сините" Стойчо Стоев. "В този мач показахме характер. Преди два дни имахме друг мач. Малко трудничко е, но стискаха зъби и играха. От 15 души, които имаме, 6 са юноши, но се справихме като отбор като "Лех"", продължи спецът, който се похвали с още едно ново попълнение. "Ризеспорт" клекна и прати на "сините" Либан Абди, който ще играе под наем на "Герена" до лятото. Сомалиецът с норвежки паспорт ще вземе участие в следващата среща. "Оказахме мача с "Астана", за да бъдем помогнем на баскетбола", завърши Стоев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай