Изненада! Тежък удар с бг мечта в Гърция

Какво обясни наш ресторантьор

Изненада! Тежък удар с бг мечта в Гърция | StandartNews.com

Експерт от бранша разказа как по света нямало безплатен обяд, дори и безплатна вода.

Според председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов е твърдо против безплатната вода в ресторанти, кръчви и кафета. Било тя от чешмата. Той даде пример и любимата на голяма част от българите Гърция.  

„Не можеш да отидеш в Гърция в заведение на брега на морето, да си поръчаш чаша чешмяна вода, да си седиш, да си гледаш гледката и след това да си тръгнеш“, каза той в ефира на NOVA NEWS.

„От над 35 години работя в бранша и досега в моята практика не ми се е случвало досега чаша чешмяна вода. Ние даваме такава вода на клиентите, които идват с кучетата си например, те да пият.

Тук обаче въпросът става по-разлричен за това по какви правила човек може да си поръча, трябва да има някакви регулации.

Не забравяйте още, че ако за вас като клиент водата може да е безплатна, за заведението не е безплатна - аз нали плащам за ВиК, някой трябва да вии сервира чашата, да му се плати заплата, друг трябва да измие въпросната чаша, и на него трябва да се плати заплата.

Така че не съм против да има безплатна вода за клиентите, но и да има регулация как това нещо се случва“, обясни той. 

И потвърди, че е напълно убеден, че в ширините, в които живеем, щом чешмяната вода стане безплатна, задължително ще се намерят хора, които ще се възползват от водата без да си поръчат нищо друго като клиенти. 

Същото е и с бутилираната вода, със салатата, със супата. Не може да гледаш в магазина колко струва кило домати и така да преценяваш скъпа ли е салатата в заведението, защото ние имаме и други разходи, освен цената на доматите, коментира Коларов.

А бутилираната вода при нас е скъпа, защото доставната цена е скъпа, посочи още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
12 Коментара
Такева
преди 1 седмица

Много наглост има в думите му.Вечно са гладни от този бранш.

Откажи
Жоро
преди 1 седмица

Да да да

Откажи
Хасми кар
преди 1 седмица

Поредният наглец. Кандидат за хидролог номер едно на Републиката

Откажи
Ioannis Tavoularis
преди 1 седмица

Водата и тоалетна в Гърция беше безплатно и винаги ще е така.

Откажи
Асияна Асенова
преди 1 седмица

Много нагли думи ! Ламтят за пари 💰💰💰

Откажи
Джери
преди 1 седмица

Що за тъпа и неграмотно написана статия!? 🤔

Откажи
Михаил
преди 1 седмица

А бе вие не разбрахте ли че никои няма да посети вашето бетонирано Черноморие. Освен ако не разрушите бетона и върнете природата обратно.Стига сте плюли по Гърция всички разбраха че е по качествен туризма там .

Откажи
Борко
преди 1 седмица

Алчни и мързеливи ресторантьори. Ако малко се поинтересуват, ще разберат, че по "тези географски ширини" водата от ВиК мрежата е много по-качествена от бутилираната, отделно по-този начин биха показали на хората, че имат някакво отношение към природата, но тях ги мързи да мислят и генерират идеи защото просто са свикнали да прибират пари на готово. В същото време винаги може да нарежат хляба от вчера, да го полеят с олио от вчерашните картофи, малко пипер и ето ти безплатна разядка.. Ако има дори малко отношение и находчивост, човек ще седне и ще си поръча и плати както е нормално, вече почти не останаха чак такива тарикати... Но да, много по-лесно е да събираш пари докато си чешеш ядките...

Откажи
Неро
преди 1 седмица

1 куб. е 5лв На 4000 човека (клиента) ще дадеш по 1 чаша с вода. Миене, Сервиране и дрън дрън глупости. Да каже малко за "Заплатите" за които говори. Нищожни! Те затова нямат и работници и няма и да имат. От дивата преририя търсят работна ръка ама и от там ще спрат да им се връзват! Лесно е да си Алчен и да плюеш по другите. Трудно е да си Коректен.

Откажи
Александър
преди 1 седмица

На българския търговец все му е малко. Когато няма контрол на нищо в тази държава ще е тъка . Затова Българите ще предпочитат да ходят на Гърция на моите и те плащат заплати и имат разходи но цените са им нормални и предлагат качество. А народа си прави съпоставка и сам избира къде да ходи на море.

Откажи
БЪЛГАРИН
преди 1 седмица

много ниска топка и неграмотно написано: не може да напишете абревиатурата на БЪЛГАРИЯ С МАЛКИ буквички❗️

Откажи