Доджърс с историческа титла в бейзбола

Тимът от Лос Анджелис спечели финалната серия срещу Тампа Бей Рейс с 4:2

Доджърс с историческа титла в бейзбола | StandartNews.com

Бейзболистите на Лос Анджелис Доджърс сложиха край на 32-годишното си чакане и спечели титлата в Мейджър лийг. В шестия мач от Световните серии с Тампа Бей Рейс "хитреците" се наложиха с 3:1 и по този начин спечелиха серията с 4-2 победи.
За Доджърс това бе трето появяване във финалите в последните четири сезона, но първа титла от далечната вече 1988 година и общо седма в клубната история. С основна заслуга за триумфа бе шортстопът Кори Кършоу, който взе приза за "Най-полезен играч" във финалната серия, а ключов принос имаше и райт фийлдърът Муки Бетс, който през 2018 година вдигна титлата и с Бостън Ред Сокс.
Мачът, който се игра на неутрален терен в Арлингтън, щата Тексас, не започна по най-добрия начин за "хитреците", тъй като Тампа Бей успя да вземе първия ининг с 1:0 след хоумрън на новобранеца Ранди Аросарена. Последваха четири безрезултатни ининга, преди в шестия тимът от Лос Анджелис да осъществи обрат чрез Бетс и Кършоу и да поведе с 2:1. В осмия ининг Бетс направи соло хоумрън и така подсигури успеха на Доджърс.

фото БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай