Димитър Пенев си купува акции от ЦСКА

ЦСКА закова 2 лв на ценните книжа

Димитър Пенев си купува акции от ЦСКА | StandartNews.com

За пореден път Димитър Пенев се превръща в параван за шефовете на клуба. В обръщение до феновете легендата обяви, че ще купи акции за себе си и цялото семейство. Рекламният трик с най-известното лице на "Армията" в момента се появи на официалната страница.

Така сред новите собственици на "червените" ще бъде и любимата му внучка Надя. Вчера стана ясна и цената на ценните книжа. Те ще се търгуват по 2 лв. Още този месец "армейците" ще пуснат на пазара 2 078 000 акции. "Продажбата ще бъде свободна. Първоначално имахме идея да пуснем 7 големи пакета. Големият интерес ни накара да променим решението си", обяви изпълнителният директор Александър Тодоров пред БНТ.

Останалите също ще се появят на пазар до края на годината. "Феновете ще са собственици. Ще има правила, по които ще се управлява. В началото ще бъде трудно, но това е пътят за развитие. Не само за ЦСКА, но и за останалите. Времето на едноличните собственици отмина. Това е цената за спасението. Трябват ни 10 млн., за да се покрият дълговете. Феновете ще плащат цената на клуба. ЦСКА е в техни ръце", продължи Тодоров. Той обяви, че клубът няма задължение към играчите.

"Има такива само към някои, които останаха от времето на бившите собственици, както и към служители", каза още шефът на "червените".


До късно снощи обаче ЦСКА не изпълни заканата си да извади наяве всички заплати на треньори, играчи и служители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай