Братя Пулеви се завръщат на ринга, ето кога

Тервел и Кубрат ще се боксират един след друг в Калифорния

Братя Пулеви се завръщат на ринга, ето кога | StandartNews.com

Братята Кубрат и Тервел Пулеви се качват на ринга един след друг на 14 май. Triller Fight Club официално обяви участието на българските боксьори в гала вечер в зала "Форум" в Ингълууд, Калифорния. 

Кобрата ще подгрява брат си, като ще се изправи срещу Алексей Федосов. Веднага след това в основния мач Тервел Пулев ще се боксира срещу бившия световен шампион Сергей Ковальов.

Миналата година Ковальов даде положителна проба за допинг, но вече има право да се боксира след шест поредни отрицателни теста. Последният мач на руснака е от края на 2019 година.

Активът на Ковальов е 39 мача. От тях 34 победи, 29 с нокаут, 1 равенство и 4 загуби.

Последният мач на Тервел Пулев беше преди малко повече от година в Танзания, припомня bTV. Активът на българина е 16 победи от 16 мача на профи ринга.

Съперникът на Кобрата - Федосов, е на 35 години. На професионалния ринг има 32 победи (22 с нокаут) и само 3 поражения. Руският боксьор вече дълги години живее в САЩ. В момента той е в серия от 8 победи, която продължава от 2014 г. насам.

За последно Кубрат Пулев се качи на ринга по изцяло боксови правила на 12 декември 2020 г. Тогава той претърпя поражение от Антъни Джошуа в мач за световните титли в тежка категория. Това беше и втората загуба в кариерата му. В своя професионален актив българинът има 28 победи (14 с нокаут). В началото на май Пулев ще навърши 41 години. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай