БФС изрита трима за "черно тото"

БФС изрита трима за "черно тото" | StandartNews.com

Има сигнали и за отборите, които изпаднаха, призна Боби

БФС взе крути мерки след мощния скандал с "черно тото", който разтресе националния тим до 19 години. Дисциплинарната комисия към централата спря правата на тримата замесени играчи. Стивън Петков, Даниел Гяуров и Григор Григоров (бивш футболист на "Локо" (Сф) няма да могат да се трудят на терена, докато срещу тях тече разследване от компетентните органи.

"Имам съмнения, че и преди това е имало опити да се манипулират срещи на юношите. Ще наградя момчетата, които сигнализираха, че ги натискат да продават мачове. Имаше сигнали и за "черно тото" в майсторската група. Замесените в 90 процента от случаите са тези клубове, които отпаднаха миналия сезон и сега са при аматьорите", заяви президентът на БФС Боби Михайлов.

Във вторник стана ясно, че Стивън Петков е изритан и от клубния си тим "Лудогорец". Михайлов разкри, че в сряда по сметките на всички тимове от "Б" група ще бъдат преведени по 10 000 лева. Иначе казано - централата ще дари 160 000 за развитие на ДЮШ на тимовете от втория ешелон.

Боби добави още: "И догодина "А" група си остава с 12 отбора. Аз ще искам обаче да се приеме норматив, според който клубовете в елита да пускат по минимум 6 българи в титулярния състав. Факт е, че вече отборите си получиха първия транш от ТВ правата, който е общо около 2 милиона лева. До края на седмицата ще обявя и кой ще е временният треньор на младежкия национален тим. Новото е, че от догодина всички наставници на държавните гарнитури трябва да имат "ПРО лиценз".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай