Без фенове на "Локо" - "Левски"

БФС заплаши "смърфовете" да останат без стадион

Без фенове на "Локо" - "Левски" | StandartNews.com

Пловдив. "Локо" ще приеме "Левски" на своя стадион в четвъртък, но без публика. В БФС дълго време умуваха какво наказание да наложат на "черно-белите" за изцепките при победата 1:0 над ЦСКА.

"Имахме две опции, но предпочетохме закрити врати вместо неутрален терен", обяви зам.-шефът на Дисциплинарната комисия Петър Величков. Пловдивчани ще платят и 8000 лв. за ранения с бомбичка полицай. Общо Коко Динев ще трябва да се бръкне с 13 бона с останалите наказания. Дисципът реши, че "смърфовете" не са рецидивисти, въпреки че вече веднъж бяха наказани да играят без публика. Тогава обаче не било пострадало длъжностно лице. "Локо" го отнесе първи път заради екшъните в Бургас, когато запалянковци от Пловдив се гониха по трибуните с тези на "Нефтохимик". Имаше размяна на шамари и хвърлени седалки.

"Червено-белите" обаче трябва да предприемат спешни мерки за затягане на режима на "Лаута". В противен случай полицията няма да охранява мачовете на съоръжението. Както е известно, фенове на ЦСКА изкъртиха без проблеми ограда и за малко да нахлуят в сектора на домакините.

Съгражданите от "Ботев" засега минаха метър. Дисципът ще решава на следващото си заседание дали ще накаже "канарчетата". "Бултрасите" хвърлиха две бомбички на "Герена". Първата падна между децата, които гонят топките, а следващата до фотограф. "Не се вижда ясно дали това е репортер, полицай или пожарникар", обявиха от БФС и искат допълнителна информация.

Батков: Трябва ни спокойствие

На "Левски" в момента му трябва търпение от страна на феновете и спокойствие, обяви собственикът на клуба Тодор Батков пред "ПИК". Той обяви, че няма да има прошка за играчите и наказанията от дербито с ЦСКА остават. "Надявам се, че занапред ще говорим само за добър футбол, за победи, а не за глоби, неустойки и такива неща. Крайно време беше футболистите да се разиграят и да зарадват хората. Вземат по една чанта пари, а не правят нищо. Това го няма никъде", заяви адвокатът по повод победата над "канарчетата".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай