Атлетико Мадрид - Ливърпул е сблъсъкът в Европа тази вечер

Започва елиминационната фаза в Шампионската лига

Атлетико Мадрид - Ливърпул е сблъсъкът в Европа тази вечер | StandartNews.com

Паузата в Шампионската лига между груповата фаза и директните елиминации приключи и днес ще наблюдаваме първите два мача от осминафиналите. С по-голям интерес се чака сблъсъкът между Атлетико Мадрид и Ливърпул в испанската столица.

Двата тима са сред най-сериозните фактори в турнира през последните години, а мърсисайдци са актуалният носител на трофея, който спечелиха именно на стадиона на днешния си съперник - “Метрополитано”.

Ливърпул е фаворит не само заради безмилостния рейд, с който отвя конкуренцията на домашната сцена, но и заради проблемите на Атлетико. “Лос колчонерос” се намират в преходен период и не демонстрират познатото постоянство под ръководството на Диего Симеоне.

Аржентинецът обаче многократно е доказвал, че обича именно подобни битки и ролята на аутсайдер не го притеснява. Дуелът между Чоло и Юрген Клоп със сигурност ще бъде интересен, но мнозина очакват атрактивен футбол и много попадения.

В другата среща тази вечер Борусия Д посреща Пари Сен Жермен на "Сигнал Идуна Парк". 

Един от фаворитите в последните издания на Шампионска Лига ПСЖ започва своята елиминационна битка в Германия.

Борусия Дортмунд показа характер и успя да се справи с Интер в битка за втората позиция в Група F, където лидер бе Барселона. През есента „Жълто-черните“ взеха седем точки в домакинските срещи и компенсираха слабото си представяне като гост в турнира.

На свой ред френският шампион не срещна никакви трудности в спечелването на Група Е и инкасира едва два гола при единствената спънка – 2:2 в Мадрид с Реал.

Борусия Дортмунд все още е без загуба на „Сигнал Идуна Парк“ през този сезон в срещи от всички надпревари. Напоследък немците показват страхотни колебания в отбрана, а за гостите от Париж в игра като по поръчка се завръща Неймар.

Мачовете тази вечер са с начало 22,00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай