"Аспирините" загряха за Лудогорец

Байер Леверкузен би с 2:0 Щутгарт

"Аспирините" загряха за Лудогорец | StandartNews.com

Байер Леверкузен надви трудно последния в класирането Щутгарт с 2:0 в среща от 12-ия кръг на Бундеслигата. Домакините на “БайАрена” се поизпотиха доста, за да се възнаградят с победа в днешната среща. Трите точки с за тях донесе Кевин Фоланд с две попадения в 76-ата и 83-ата минута. Така “Аспирините” загряха успешно за предсотящия сблъсък с шампионите на България Лудогорец в Лига Европа.
Мачът започна със спорна ситуация още в първите секунди. Гостите имаха претенции за дузпа, но след намесата на ВАР съдията не  показа бялата точка.
В 15-ата минута ВАР отново взе отношение върху отсъждането на главният арбитър. Реферът Роберт Шрьодер даде дузпа в полза на домакините за игра с ръка на Емилиано Инсуа, но системата показа, че нарушението е извън наказателното поле и дузпата бе променена на пряк-свободен удар. До края на първата част Байер доминираше, но не се стигна до чисти положения пред вратата на Рон-Роберт Цийлер.
Втората част започна по-интригуващо. Изстрел от фаул на Чарлес Арангис мина близо до гредата. След това в 60-ата минута след хубава контраатака Карим Белараби изведе Кевин Фоланд на голова позиция, но той не успя да уцели празната врата. В 76-ата минута Фоланд поправи грешката си. При центриране след корнер топката бе изпратена към далечната греда, където нападателят се извиси и с глава реализира за 1:0. В 83-ата минута Фоланд заби и втори гол, завършвайки хубава контраатака с мощен шут от границата на пеналта. В добавеното време Леверкузен вкара и трети гол, който обаче бе отменен заради засада.
Така Байер с актив от 14 точки излезе на 10-ата позиция. Щутгарт пък остава на дъното с 8 спечелени точки до момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай