Понеделник,

152 бона за маратонки на Майкъл Джордан

От: Агенция Стандарт -
215
152 бона за маратонки на Майкъл Джордан
A
A
A

Чифт маратонки "Найки Еър Джордан" на баскетболната легенда Майкъл Джордан бяха продадени на търг за 152 500 долара, предаде Франс прес. Чифтът беше звездният лот в наддаване, организирано от аукционната къща "Сотбис" и изцяло посветено на маратонките. Артикулът се оформи като тръжна ниша преди 10 години и днес тези спортни обувки са един от най-динамичните пазари при тръжните продажби. Лотовете привличат вниманието както на широката публика, така и на колекционерите.

Търгът "Само за играчи", който се проведе изцяло в онлайн формат, изложи 13 чифта маратонки, които са били носени по време на мачове на НБА от едни от най-изявените звезди на баскетбола, като тези на Скоти Пипън и Шакил О'Нийл. Преди търга те бяха показани в Женева, заедно с други луксозни предмети и бижута в рамките на тръжната седмица на "Сотбис" в швейцарския град.

"Маратонките на "Найки Еър Джордан 1" не само промениха завинаги баскетболните спортни обувки, но също така лансираха културата на маратонките", изтъкнаха от "Сотбис". Продаденият чифт с червен, бял и черен цвят е бил носен от Майкъл Джордан по време на дебютния му сезон в НБА през 1984-1985 година.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com