ВИДЕО: "Байерн" сгази "Порто" в Шампионската лига

ВИДЕО: "Байерн" сгази "Порто" в Шампионската лига | StandartNews.com

"Байерн" Мюнхен разнищи "Порто" за едно полувреме в реванша от 1/4-финалите в Шампионската лига. Баварците победиха с 6:1 на "Алианц Арена" и така продължиха напред към полуфиналите. В първия двубой в Португалия "драконите" спечелиха с 3:1, но снощи не показаха нужното, за да отстранят немския колос.

У дома селекцията на Пеп Гуардиола реши сблъсъка още през първото полувреме, когато падна и пет безответни гола. Точни бяха Тиаго Алкантара (14'), Жером Боатенг (22'), Роберт Левандовски (27', 40'), Томас Мюлер (36').

След почивката двубоят вече се доиграваше, а гостите бяха принудени да завършат срещата с 10 души на терена. Иван Маркано в 87-ата минута бе изгонен за грубо нарушение срещу Тиаго. В 88-ата минута Чаби Алонсо оформи крайното 6:1 с прецизно изпълнение на пряк свободен удар.

"Дори и след мача в "Порто" чувствах, че нещата ще се получат както трябва. Опитвам се щателно да проучвам всеки съперник и за мен не бе изненада играта на "Порто" в първия мач. Те имат добър отбор, който днес вероятно не игра на нивото си", каза наставникът на домакините след края на мача.

"Радостни сме от играта си, особено с оглед на това, че в последните седмици трудно бележехме голове. Можем да играем и още по-добре. През второто полувреме "Порто" прекрои играта си и имахме проблеми. Никога не трябва да спиш в Шампионската лига", добави Пеп Гуардиола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай