Министър и шеф зад шаха в училище

Министър и шеф зад шаха в училище | StandartNews.com

"Банкя палас" отново дом на древната игра

Шахът да влезе в училищата, но с централизирано управление от държавата. Около тази идея се обединиха спортният министър Красен Кралев и шефът на родната федерация Силвио Данаилов. Програмата "Шах в училище" се развива успешно и за момента. Всяко даскало обаче работи по желание и то индивидуално. Двамата се срещнаха преди избора за президент на българския шахмат. Дом на древната игра стана отново хотел "Банкя палас". Бижуто край София предложи отлични условия на 58 клуба. Силвио Данаилов беше единствен кандидат за поста. Той отчете успешна година за родния шахмат. Самият избор започна след редакционното приключване на броя.

Иначе на срещата при министър Кралев присъстваха още проф. Николай Недков, вицепрезидент на БФШ, г-н Николай Велчев, изпълнителен директор, Бойко Христов, председател на медийната комисия.

По-рано през деня министърът имаше важно посещение и в националния стадион "Васил Левски". Кралев дойде заради рушащата се единствена писта за лека атлетика със свободен достъп за столичните клубове. Министърът заедно с директора на Национална спортна база Пламен Манолов и шефа на националния стадион Георги Кузев се запознаха лично с проблемите. След огледа на мястото и справка с документите стана ясно, че неспирните течове в закритата писта идват от некачествен ремонт от 2002 година. Таванът на атлетическото съоръжение страда от напуквания от страна на трибуните в сектор Г, които са покрив на пистата.

До броени часове министър Кралев ще разпореди какви да бъдат последващите действия за подобряване на атлетическата база. Няма опасност ремонтните дейности да затворят залата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай