Вирусът затвори очите на бургаска легенда

Полк.Кирил Петков беше безспорен авторитет в обществено-политическия живот на града

Вирусът затвори очите на бургаска легенда | StandartNews.com
  • Полк.Кирил Петков беше уважаван мъж, който обича Бургас и България, написа кметът Димитър Николов

Коронавирусът затвори завинаги очите на бившия общински съветник от БСП в Бургас полк. Кирил Петков. Командирът на Трета зенитно-ракетна бригада бе един от безспорните арторитети в морския град.

Драмата в семейството е огромна, тъй като уважаваният в Бургас бивш военен, е бил заразен в столична клиника преди около 20-ина дни, съобщи „Флагман”. Той е бил там за процедура по химиотерапия, лекувал е онкозаболяване, за което малцина знаеха. Полк.Кирил Петков се държеше мъжки и не даваше признаци, че се бори с коварната болест. Полк.  Петков се е прибрал у дома на 4-ти април, след което се е чувствал продължително време неразположен. Предполагал е, че става въпрос за неразположение от трудно поносимите лекарства.

Полковникът бил тестван за Ковид19 едва, след като в софийската болница е установено гнездо да заразата и е започнало издирването на контактни лица. Бившият общински съветник е бил настанен в Инфекциозното отделение на Бургас точно преди 8 дни. Състоянието му ту се подобрявало, ту се влошавало. Поставен е на кислородна терапия, но снощи, около 3 часа, сърцето му не е издържало и е починал, разказва още „Флагман”.

Това обаче не е всичко, защото се е оказало, че без да знае полк.Петков е заразил и най-близките си. В болничната стая в Бургас, до него е лежал роднина, който го е превозил от София до родния си град след изписването му от химеотерапевтичната процедура.Заразени са още двама членове на семейството му, но тяхното състояние не е влошено и те се наблюдават от здравните власти.

"Беше уважаван мъж, който обича Бургас и България. Като бивш офицер от армията, притежаваше самодисциплина, интелект и упоритост. Кирил Петков се вълнуваше от проблемите на града. Той работи достойно за каузата да видим Бургас още по-модерен и успяващ. Ще го запомня като един от активните общински съветници, човек с мнение и идеи. Поради всички изброени причини Кирил Петков ще липсва не само на своите роднини. Поклон пред паметта му!", написа кметът Николов на сайта на Община Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай