Страшно в Пловдив. Марица преля

Може да бъде залята пречиствателна станция при Стамболийски, каза Каназирева

Страшно в Пловдив. Марица преля | StandartNews.com

В Пловдив стана страшно след проливните дъждове. Марица се вдигна и залиба бреговете, подлезите под тепетата се превърнаха в реки. Временно е преустановено движението на превозни средства в района на „Скобелева майка“ (в кръговото движение) заради наводнен участък от пътя. Три екипа на полицията регулират и насочват колите.

„Към  момента най-големите ни притеснения са, че при високи води на река Марица може да бъде залята пречиствателна станция при Стамболийски, както и жилищни райони, а работа на пречиствателната станция да бъде компрометирана", обяви областната управа.

Друг риск  има при село Цалапица, където изместването на водното течение в северна посока е довело до ерозия на левия бряг на землището на селото и застрашава сметището.

"При високи води в реката съществува опасност от бързо развитие на ерозионния процес към котлованите на депото и риск от аварии и замърсяване на река Марица, в това число и трансгранични последици", коментира губернаторът Дани Каназирева.

От областната администрация смятат, че обстановката е много динамична и затова постоянно се поддържа връзка с общините и държавните институции.


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай