Сряда,

Страшно в Пловдив. Марица преля

От: СТАНДАРТ -
Страшно в Пловдив. Марица преля
A
A
A

В Пловдив стана страшно след проливните дъждове. Марица се вдигна и залиба бреговете, подлезите под тепетата се превърнаха в реки. Временно е преустановено движението на превозни средства в района на „Скобелева майка“ (в кръговото движение) заради наводнен участък от пътя. Три екипа на полицията регулират и насочват колите.

„Към  момента най-големите ни притеснения са, че при високи води на река Марица може да бъде залята пречиствателна станция при Стамболийски, както и жилищни райони, а работа на пречиствателната станция да бъде компрометирана", обяви областната управа.

Друг риск  има при село Цалапица, където изместването на водното течение в северна посока е довело до ерозия на левия бряг на землището на селото и застрашава сметището.

"При високи води в реката съществува опасност от бързо развитие на ерозионния процес към котлованите на депото и риск от аварии и замърсяване на река Марица, в това число и трансгранични последици", коментира губернаторът Дани Каназирева.

От областната администрация смятат, че обстановката е много динамична и затова постоянно се поддържа връзка с общините и държавните институции.


 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички