Старозагорци ще пътуват без винетки до Тракийския университет

От утре входно-изходните табели на Стара Загора в посока с.Богомилово щели да бъдат преместени до Т-образното кръстовище непосредствено преди село Богомилово, с цел да се избегне плащането на винетки до Тракийския университет и новия гробищен парк

Старозагорци ще пътуват без винетки до Тракийския университет | StandartNews.com

Без винетки ще се пътува до Тракийския университет и новия гробищен парк в Стара Загора. Това съобщи днес директорът на областното пътно управление в Стара Загора Илия Златев. От утре входно-изходните табели на Стара Загора в посока с.Богомилово щели да бъдат преместени до Т-образното кръстовище непосредствено преди село Богомилово, с цел да се избегне плащането на винетки до Тракийския университет и новия гробищен парк. Тази промяна щяла да стане факт с подписване на споразумение между община Стара Загора и Агенция „Пътна Инфраструктура“. Шефът на Пътното припомни, че след преместването на табелите, се променя и ограничението на скоростта за движение в този участък.  А поддръжката на участъка от този вече общински път ще бъде за сметка на община Стара Загора.
 Кметът на Стара Загора Живко Тодоров допълни, че за пътуване до източния кв. "Зора" не се изисква винетка, но необходима платена пътна такса  за околовръстния път Казанлък – кв. "Зора".
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай