Събота,

Пред митрополит представиха книга за гроичното минало на Сандански

От: Администратор -
A
A
A

Неврокопският митрополит Серафим бе специален гост на представянето на книга, посветена на Мелник и град Свети Врач /старото име на Сандански/. Творбата е написана от Георги Коцев – стожер на българската просвета, първият основател на Народно читалище „Отец Паисий-1919" в общинския център. В интересни разкази и информация за „Из забравеното героично минало на Мелник и Свети Врач" големият български историк Цочо Билярски „потопи" всички присъстващи в отминали времена на история и слава.

Срещата, която се състоя в препълнената зала на Общински съвет – Сандански, бе открита от заместник-кмета на община Сандански – Зорица Органджиева, която благодари на всички присъстващи за интереса към едно позабравено, но героично минало на Мелник и Свети Врач. Кметът Кирил Котев отправи призив да не забравяме нашата история, а Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим благодари за поканата да присъства и изрази своята надежда, че тази книга би дала малко повече яснота върху личността на Яне Сандански.

Събитието бе уважено от част от ръководството на община Сандански, местни автори, творци и общественици, както и иконом Георги Танчев - Архиерейски наместник на Санданска духовна околия, както и свещениците Йордан Аврамов и Георги Сарадинов. Издател на книгата е Христо Георгиев от Издателство „Синева".

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички