Обновяват над 140 училища в страната

Над 140 професионални училища в цялата страна ще бъдат реновирани по оперативна програма „Региони в растеж“, съобщи днес в Бургас министърът на образованието и науката Красимир Вълчев

Обновяват над 140 училища в страната | StandartNews.com

Над 140 професионални училища в цялата страна  ще бъдат реновирани по оперативна програма „Региони в растеж“. Това съобщи при днешното си посещение в обновената професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“  в Бургас министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.По проекта за модернизация на строителния техникум е бил доставен софтуер и модерни устройства за подобряване на учебния процес. Реконструиран е двора, ремонтирана е канализационната мрежа, изградена е и нова спортна площадка. „ С общините се опитваме да провеждаме и други политики насочени към  професионалното образование като приоритет", посочи министър Вълчев и даде за пример  община Бургас.
 " В момента 6 професионални гимназии в Бургас се обновяват по тази оперативна програма,като на първо място по степен и качество на изпълнение е гимназията по строителство, архитектура и геодезия", посочи бургаският кмет Димитър Николов.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай