Понеделник,

Нови проекти през новата година в Стара Загора

От: Матей Бонев -
155
Нови проекти през новата година в Стара Загора
A
A
A

догодина в Стара Загора са за инфраструктурата в кв. „Самара 1“ на стойност 5,2 млн. лв., разширението на новия парк „Артилерийски“ за 5 млн. лв., от които 1,5 млн. общински средства и 3,5 млн. лв. държавни, обновяване на т.н. руски пазар, и на летния театър. Това обяви кметът на общината Живко Тодоров на последната си за тази години среща с местните журналисти. Ще се търсят средства и цялостно реновириане на един от занемарените паркове в града - станционната градина.
  През новата година ще отвори врати и Дом „Литературна Стара Загора“, а общината щял започне процедура за обявяване къщата на Веселин Ханчев ще бъде обявена за културата от местно значение. Кметът увери, че щял бъде направен оглед и на всички стари къщи в Стара Загора, които биха могли да бъдат защитени от закона и запазени за поколенията.
   По препоръка на Камарата на архитектите, на мястото на стария общински съвет,  който бе съборен и там зейна негледен площад, ще бъзе изгрден малка обществена сграда за административни нужди, информира още Живко Тодоров. 
Около 100 млн. лв. ще бъдат харчовете на общината за 2019 г., като основен акцент в тях е обновяване на инфраструктурата. Няма да се вдигат местните данъци и такси, ще бъде променен само данъкът за автомобил заради новото законодателство, но са предвидени най-ниските стойности, увери кметът Тодоров.
 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички