Китаец зареди Земен с маски

Над 8 000 от тях вече са раздадени на местните жители

Китаец зареди Земен с маски | StandartNews.com

10 000 маски е изпратил на община Земен китайският ѝ приятел Томи Ли Яджюн, съобщи кметът Димитър Сотиров. Над 8 000 от тях вече са раздадени на местните жители. Очаква се последната пратка от дарението. Артикулът е сертифициран, с надеждна защита, увери кметът, предаде Канал 3.

Общински служители и доброволци раздават маските по домовете на хората, за да не се получава струпване на граждани в общината. Заедно с маските на хората в нужда се дават и  пакети с храна, осигурени от БЧК.

Томи Ли е дългогодишен приятел на Земен, разказа кметът. По думите му той неколкократно е посещавал Земенския манастир и Одранишката Света обител, интересувал се от културните паметници в България.

Китаецът е и изпратил обръщение до приятелите си в община Земен, в което изразява подкрепата си в този труден момент и пожелава здраве на всички. То е публикувано на фейсбук страницата на общината, каза заместник-кметът Даниела Владимирова.

Община Земен има 2500 постоянни жители. Освен на тях, китайски маски ще бъдат раздадени и на живеещите по настоящ адрес в общината.

Засега в Земен не е регистриран случай на засегнат от COVID-19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай