Година и половина затвор за побойник, нападнал полицай

Казанлъчанин, на 46-години, е осъден на година и половина затвор при първоначален „строг“ режим заради непристойни действия и нанасяне на лека телесна повреда на полицай

Година и половина затвор за побойник, нападнал полицай | StandartNews.com

Казанлъчанин, на 46-години, е осъден на година и половина затвор при първоначален „строг“ режим заради непристойни действия и нанасяне на лека телесна повреда на полицай, съобщиха от прокуратурата. Побойникът се е признал за виновен и сключил споразумение с районния съд в Казанлък, с което присъдата законно е намалена с 1/3. Инцидентът е станал на 20 септември миналата година в сградата на районното управление на МВР в Казанлък.  Г.М. нахлул в дежурната стая на управлението и започнала да сипе псувна и обиди към четиримата полицейски служители. Потрошил вратата и при опит да бъде озаптен налетял с юмруци върху младши оперативния дежурен. Нанесъл му няколко ударо, от които полицаят получил оток и кръвонасядана на лицето. 
  "Става дума за престъпление в условията на опасен рецидив, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред и се отличава с изключителен цинизъм и дързост", допълват от държавното обвинение.
 Непосредствено след извършване на престъпленията мъжът е бил арестуван, а прокуратурата определила постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. В момента Г.М. изтърпява присъдата си в Старозагорския затвор.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай