Фандъкова иска оставки и в Център за градска мобилност

Фандъкова иска оставки и в Център за градска мобилност | StandartNews.com

Йорданка Фандъкова ще поиска оставките на целия Център за градска мобилност. Това съобщиха източници на "Стандарт" от Столична община.

Столичният кмет е разбрала подробности за скандала с обществената поръчка за спирки след кацането си от командировката в Амстердам.

Зам.-кметът Любомир Христов, който подаде оставка днес, е разговарял с нея по телефона и я информирал за разследването на Нова тв. Тя от своя страна е разпоредила да бъдат проверени 60 спирки. По-късно ще стане ясно дали те съответстват на техническите изисквания на поръчката.

Ще приема оставката на зам.-кметът Любомир Христов и ще поискам депозиране на оставките на ръководството на Центъра за градска мобилност, каза Йорданка Фандъкова пред „Фокус".

„Трябва да кажем, че той няма отношение към коректния случай, защото не е възложител на обществената поръчка, но в моето разбиране винаги съм казвала, че градът се управлява с доверие и когато то е разклатено, работата не върви добре", уточни тя.

„Проверката искам да приключи по-бързо, за да разгледаме внимателно случая дали има нарушение или не. Възложих и външна експертиза по отношение на качеството на тази обществена поръчка", обясни още кметът на София. „Докато приключат проверките ще поискам депозиране на оставките на ръководството на Центъра за градска мобилност", продължи Фандъкова.

„Искам да благодаря за работата на зам.-кметът, който положи максимални усилия през всичките тези години. Не случайно виждаме резултатите за подобряване на градския транспорт и среда. Оценявам и факта, че си дава сметка, че при разклатено доверие трудно може да продължи да работи", допълни още тя.

"Готова съм да си подам оставката", обяви пред журналисти Ирена Коцева, чийто мъж е спечелил въпросната поръчка за спирките на градския транспорт в София.

Стандарт Нюз припомня, че по-рано днес премиерът Бойко Борисов настоя за оставката на депутатката от парламентарната група на ГЕРБ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай