Енерто – Про подготвя мрежата си за зимата

Електроразпределителното дружество Енерго- Про, което снабдява с ток Северо-Източна България подготвя енергопреносната си мрежа за работа при зимни условия.

Енерто – Про  подготвя мрежата си за зимата | StandartNews.com

Електроразпределителното дружество Енерго-Про, което снабдява с ток Североизточна България, подготвя енергопреносната си мрежа за работа при зимни условия.

Екипи на компанията са инспектирали вече всичките 27 подстанции на дружеството, прегледани са 11 400 трафопоста и са обследвани 45 хил. километра кабелни линии и въздушни електропроводи. Положени са 164 500 метра нови кабели, монтирани са 2300 допълнителни стълба, подменени са 2900 трансформатори и са вложени 17 тона нови алуминиево-стоманени проводници, съобщават от пресцентъра на енергийното дружество.

381 ремонтни екипи ще реагират по време на аварии в енергопреносната мрежа, предизвикани от тежките зимни условия. Компанията разполага с 935 автомобила, като половината от тях са високопроходими, а броят на специализираните багери, автокранове и вишки е 208. Всички автомобили са снабдени с GPS-системи.

Вече са изготвени специализирани планове за защита при бедствия и аварии на територията на всяка област, обслужвана от компанията. Целта на фирмата доставчик е  да гарантира незабавна реакция при извънредни ситуации. Енерго-Про има установена оперативна връзка с областните и общинските щабове за защита при бедствия, напомнят от пресцентъра на енергийното дружество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай