Ексдепутат оглави "Единство" в Сливен

Ексдепутат оглави "Единство" в Сливен | StandartNews.com

Сливен. Кирчо Димитров оглави новия десен съюз „Единство” в Сливен. „Досегашният депутат от Синята коалиция” е нашата номинация за водач на листата в сливенско на коалицията ни с ДСБ”, обяви днес Христо Панчугов, председател на съюз „Единство”, който даде пресконференция заедно с още двама от членовете на националното ръководство. „Ние залагаме на Кирчо Димитров. Ще преговаряме с партньорите ни от ДСБ за водаческото място. Веднага след изборите с ДСБ ще направим нова партия. СДС отдавна е една сбирка от администратори на „Раковска” 134”, каза лидерът на съюза. Според ръководството на съюз „Единство” Кирчо Димитров е бил сред най-активните депутати от Синята коалиция. Затова е логично точно той да бъде водач на общата листа на „Единство” с ДСБ.

„На България днес е нужна единна реформаторска десница”, обяви Кирчо Димитров. Бившият депутат от Синята коалиция подчерта, че вече е изградил структурите на съюз „Единство” в сливенско. „За мен беше лесно да изградя тези структури. И в Сливен, и в Нова Загора, и в Твърдица и в Котел, в село Сотиря и в село Желю войвода, хората на СДС се вляха в „Единство”. Надявам се хилядите избиратели да подкрепят реформаторската десница”, каза Димитров.

Общински шеф на съюз „Единство” става съветникът Севдалин Рашев. Който се прочу с подкрепата си за бившите комунисти в местния парламент. Днес за скандалната подкрепа научиха и в ръководството на съюз "Единство". На последната сесия синият съветник гласува за бюджета, предложен от червения кмет. Носят се слухове, че днешното рамо на Севдалин Рашев за БСП щяло да добие прагматични измерения след изборите…

Днес Кирчо Димитров деликатно избегна прекия отговор на въпрос за синята подкрепа на червения кмет в града под сините камъни. „Сливен изостава като град. Няма нови инвестиции, не се откриват нови работни места. Проблемите се задълбочават”, каза Кирчо Димитров.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай