Понеделник,

Ансамбъл "Българе" гостува на Благоевград

От: Стандарт -
A
A
A

Националният фолклорен ансамбъл "Българе" ще представи за първи път в Благоевград нашумелия си спектакъл "Осмото чудо" със специалното участие на холивудската знаменитост Бен Крос. Това ще се случи на 29 ноември 2018 г. от 19:00 часа на сцената на зала "Пейо Яворов" и се осъществява под патронажа на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

"Осмото чудо" е по сценарий, хореография и режисура на продуцента и на ансамбъла Христо Димитров. Спектакълът е запленяващо пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор и е оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни. Интригуващ сценарий, в който зрителите преоткриват за себе си личността на един верен приятел на България от преди век - кореспондента на в. "Таймс" за Балканите Джеймс Баучер, 

Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо представени от танцьорите и солистите на "Българе", а самият хореограф на спектакъла Христо Димитров се включва със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина. В авторския проект на ансамбъла, наред със закачливите теми от фолклора в песни и танци, един крилат артист редовно обира овациите на публиката.

Спектакълът "Осмото чудо" е игран близо 100 пъти, покорявайки сцените в повечето градове на страната.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички