Ало-измамниците в Монтана жънат нечувани успехи

Ало-измамниците в Монтана жънат нечувани успехи | StandartNews.com

Двама жители на Монатана дадоха пари на измамници, подлъгани, че участват във важна държавна мисия, съобщават от областната дирекция на МВР. 65-годишен мъж бил заплашен по телефона с побой, ако не даде 24 000 лв. Той обаче затворил телефона, но не след дълго му позвънил „главен комисар Георги Лазаров", който го помолил за съдействие за залавянето на измамниците, които са му звънили. Той трябвало да остави наличните си пари, които после ще му бъдат върнати.

Човекът изпълнил нареждането и оставил плик с 1960 лв. до дърво на централния булевард „3 март". Никой обаче не му връщал парите и той позвънил в полицията.

В същия ден – 19 април, с пари изгоряла и 67 годишна жена от Монтана. По същия сценарий тя хвърлила от балкона си 1300лв. Мнимите полицаи обещали, че ще ги върнат след половин час. Когато не получила парите си, позвънила в полицията, за да си ги поиска. Така разбрала, че е станала жертва на измама.

От началото на годината в област Монтана измамници са измъкнали от доверчиви хора над 100 000 лв. Полицията поде кампания за ограмотяване на хората, предупреждения са закачени във всеки жилищен вход, но въпреки това случаите продължават с нестихваща сила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай