Златарица отличник по проекти

Златарица отличник по проекти  | StandartNews.com

Велико Търново. Всички обществени поръчки да бъдат публикувани на общ портал в сайта на Националното сдружение на общините, предложи кметът на Златарица Пенчо Чанев. Според него всичките 264 общини публикуват датите и условията за търгове и обществени поръчки на собствените си сайтове. Така заинтересованите ги откриват много трудно и не участват в тях. Ако поръчките са в един общ национален сайт, щяло да се гарантира по-голяма прозрачност и ефективност.

Интернет порталът щял да помогне най-много при провеждане на търгове за продажба или отдаване под наем на общинска земя, за да е ясна първоначалната цена и за да могат да участват повече кандидати. В сайта трябвало да се включат и обществените поръчки по европейските проекти, за да няма дискриминация за участниците. Чанев щял да оформи предложението до края на този месец и ще го изпрати до Управителния съвет на сдружението.

Община Златарица се очертава като отличник в печеленето на национални и европейски проекти и програми. От кметството отчетоха проекти на стойност над 2,5 млн. лв. Златарица вече е разработила и кандидатствала по нови проекти за 5 млн. лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай