Ято щъркели донесе пролетта в Бургас

Ято щъркели донесе пролетта в Бургас | StandartNews.com

"Махайте мартениците". Това гласи пост на бургазлия във Фейсбук, който публикува снимка на ято щъркели в страницата на квартал "Меден рудник", донесли пролетта в морския град. Фотосът предизвика положителни емоции сред жителите на морския град.

"Първото цяло ято щъркели пристигна днес в Бургас. Птиците бяха забелязани да се вият над крайните квартали на града и в Сарафово. Това е първото масово преселение на прелетните птици за тази година", споделя мъжът.

"Три бели щъркела са тук още от началото на февруари, но те са били видени да почиват в гребния канал на езерото Вая. Още тогава орнитолозите предвиждаха скорошно пристигане на пролетта, тъй като бяха забелязани и два сиви жерава, което е голяма рядкост за страната ни. Жеравите обаче само преминават от тук по прелетната магистрала Виа Понтика и отиват на север към Украйна и Русия", пише още Михов.

"Около две дузини щъркели видях на 7-ми този месец, но не бяха в Бургас, а в пловдивско.. Явно миграцията при тях е започнала по-рано...", споделя потребителка на Фейсбук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай