Влюбена ученичка се хвърли в Искър

Сестрата на момичето скочила от влак, майката заклала баща й

Влюбена ученичка се хвърли в Искър | StandartNews.com

Враца. Ученичка от СОУ „Васил Левски" в Роман скочи от моста над Искъра и загина. 18-годишната Деница Иванова полетяла в реката към 14,45 часа в четвъртък. Преди това завързала якето си за парапета, а до него оставила портмонето и личната си карта.

Във фаталния ден дванадесетокласничката била в училището. Решавала тестове за матурата и с нищо не показала, че е притеснена, разказа директорката Христина Петкова. Тръгнала си след четвъртия час, за да иде при социалните. Около 14 часа момичето е видяно пред пощата с майка си Мария. Според съученици на Деница, разговорът им не е бил приятен. Девойката имала връзка с женен мъж от Роман, а майката искала да я откъсне от него и да я задоми за момче, който й била избрала. Вероятно това е накарало Деница да вземе спонтанното решение да се самоубие. Рибари видели как тя се качва на парапета по средата на моста и пада в реката. Но явно веднага е размислила, защото след миг изплувала и крещяла за помощ. После потънала. Приятелките й твърдят, че тя плувала много добре, но според специалисти ледената вода я е убила.

Семейството на момичето е от близкото село Струпец. Според местните това е поредната трагедия в него. Навремето майката заклала мъжа си Иван Савов и го хвърлила в реката. Оставила петте си деца без баща. Преди около две години една от сестрите на Деница се самоубила, като скочила от бързия влак. Момичето има сестра, омъжена в село Радовене, и друга, която е десетокласничка в същото училище. С нея били настанени в комплекса за социални услуги в Роман. Само брат им живеел с майката в Струпец.

Тялото на Деница бе извадено в петък по обяд от водолази, дошли чак от Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай