Вкарват в регулация хотели в Банско

Вкарват в регулация хотели в Банско | StandartNews.com

Банско. Общинският съвет в Банско гласува за изработване на подробни устройствени планове (ПУП) и планове за регулация и застрояване (ПРЗ) на селищните образувания, определени с решение на ОбС от 30 юли тази година.

С този акт на местните парламентаристи бе направена още една крачка към преодоляването на един съществен проблем на градоустройството в курортния град. По време на мащабното застрояване на града започна изграждането на сгради, хотели и апартхотели на терени, преобразувани от земеделски в урбанизирани.

Първоначалното строителство се е извършвало без ясна концепция за развитието на тези райони. Урегулирането на имотите и уличната регулация не е осъществено. Причината е, че тези територии не са обявени за селищни образувания от местен тип и не са включени в границите на града.

Общинският съвет промени статута на Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм „Алеко Константинов" и на Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров" от общински на държавни, считано от 1 януари 2014 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай