Във „Владиславо” си искат детските площадки

Във „Владиславо” си искат детските площадки | StandartNews.com

Родители и хлапета от един от най-големите блокове №406 в квартал "Владислав Варненчик" във Варна си искат детските площадки. Те са само две за жилищния блок с 24 входа и населявани предимно от млади семейства, но не са ремонтирани от 80-те години насам. В пясъчника на едната са забити дори спринцовки.

Въпреки че общината шумно рекламира, че абсолютно навсякъде ще направи детски площадки и ще ремонтира съществуващите, това не се случва. Теглен е заем от 15 млн. лева за 233 площадки, като цената за всяка една от тях според квадратурата излиза между 65 000 и 120 000 лева и е в пъти по-висока от нормалната цена за едно такова съоръжение, каза бившият общински съветник и кандидат за кмет от коалиция "Варна" Костадин Костадинов, който се срещна с недоволните хора след сигнала, изпратен до него.

"Пълен абсурд е в най-застаряващия квартал "Чайка" да се строят най-много атракциони за малчуганите, а в най-младия "Владиславо" – да не се правят, каза Костадинов. Жителите на ощетения район събират подписка с искането си за детски площадки до община Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай