Слънчев удар уби бременна

Слънчев удар уби бременна | StandartNews.com

Пловдив. 24-годишна пловдивчанка, която е била бременна в първите седмици, бе покосена от слънчев удар в басейна на плаж "Нептун". Ангелина отишла сама в къпалните в петък на обяд. Около 14.30 часа, когато термометрите показвали близо 40 градуса горещина, тя решила да влезе и да се поразхлади във водата. Според очевидци обаче внезапно й прилошало и се отпуснала във водата.

На секундата била извадена от спасител, който започнал да й прави изкуствено дишане. Повикали линейка, която пристигнала буквално след три минути, а до този момент лекарят на "Нептун" също започнал да дава първа помощ на пострадалата. Близо 25 минути екипът на Спешна помощ реанимирал Ангелина, но тя била без жизнени показатели. Въпреки това я закарали в болница, където реанимацията продължила в шокова зала, но лекарите не успели да я спасят.

Самоличността на жената станала известна няколко часа по-късно, защото край басейна тя не носела в себе си документи. Служител от басейна случайно се сетил, че я е виждал в кв. "Кючук Париж" и посочил къде живее. Така била установена самоличността й, както и тъжната истина, че е била бременна. Близките й споделили също, че имала болно сърце. Предстои да й бъде направена аутопсия, която ще покаже от какво точно е починала младата жена.

Според лекарите най-вероятно сърцето й е било покосено от удар, причинен от слънцето и горещините. Междувременно от Спешна помощ съобщиха, че по 5-6 души на ден припадат в жегата и се налага да викат лекар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай