Шофьор на автобус нападна пътник в градския транспорт

Шофьор на автобус нападна пътник в градския транспорт | StandartNews.com

Велико Търново. Пътник в градският транспорт отнесе бой от шофьор на автобус заради блокирала врата на рейса. Случката се разиграла в събота вечерта в Горна Оряховица. Разследването е установило, че същата вечер 44-годишен мъж от Г. Оряховица пътувал с автобус от В. Търново до железничарския град. Когато слизал от возилото, направил забележка на водача, че вратата е повредена и я избутал с крак, за да предпази себе си и пътничка, докато слизали.

 

Водачът – на 34 години с инициали М. А. от старата столица, обаче се ядосал, слязъл от автобуса и ударил пътника в лицето. Боят обаче бил забелязан от преминаващ в района полицейски патрул. След намесата на униформените, пострадалият бил откаран в горнооряховската болница със съмнения за счупен нос и след преглед е освободен за домашно лечение. Водачът на автобуса, който се оказал от контингента и вече бил известен на полицията и дори осъждан, е задържан за 24 часа.

 

При оглед на автобуса е установено, че долната щанга-амортисьор на вратата за слизане и качване на пътници е откачена. По случая в РУП – Г. Оряховица е започнато бързо производство за хулиганство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай