Семейство атакува офис на КТБ

Семейство атакува офис на КТБ | StandartNews.com

Продали апартамент, парите блокирани в банката

Френският гражданин Мишел Камполо и неговата съпруга - старозагорката Миглена Здравкова-Камополо, вбесени, че спестените им пари са блокирани в КТБ, атакуваха централния офиса на банката в областния град в сряда сутринта.

Малко след 8 часа семейната двойка се появила при служебната охрана пред офиса и помолили да повикат директора. Банковият шеф Иван Пейковски лекомислено ги поканил в кабинета си на разговор. Той обаче явно не е могъл да ги убеди, че от него самия нищо не зависи в продължилия повече от час горещ разговор. Двамата категорично отказали да напуснат банката, докато не си получат парите. Французинът е останал вътре, а съпругата му Миглена излязла навън и се опитала да привлече вниманието на минувачите, като се заканила да запали гуми. Опитът й за палеж обаче е бил осуетен от полицията. Около обяд и съпругът Мишел е бил изведен с белезници от банката.
Според обяснението на семейство Камполо, те са продали апартамента на съпруга във Франция и със средствата се върнали да живеят в България. Част от парите от продажбата на жилището внесли на депозит в КТБ. В момента и двамата били безработни и заради блокираните си пари нямали пари за основни разходи на семейството - за храна, ток, телефони и др. Миглена твърди, че в КТБ имали вложения и майка й брат й и това ги накарало да предприемат отчаяния акт. Директорът на банковия клона Иван Пейковски отказа да коментар инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай