Само за 18 часа през граничния пункт с Гърция преминаха над 11 000 МПС-та

Само за 18 часа през граничния пункт с Гърция преминаха над 11 000 МПС-та | StandartNews.com

Благоевград. Голямото преселение на нашенци към Гърция вдигна на крак Пътна и Гранична полиция в Пиринския край.

Трафикът в петък по главен път Е-79 към ГКПП – Кулата – Промахон бе много по-натоварен от този в предния ден, колони от коли се движеха към южната ни съседка още от сутринта.

На най-възловите места имаше полицейски патрули. „Има опасност от падащи камъни в района на Кресненското дефиле, тъй като вече втори ден вали непрекъснато дъжд. Но засега няма инциденти. Нека там водачите карат бавно и внимателно, да не предприемат никакви изпреварвания. Всички пътища в Благоевград са почистени, през нощта валя сняг в проходите Предела и Папаз чаир", каза шефът на Областно пътно управление Христо Атанасовски.

Няма опашки от автомобили и задръствания на самия граничен пункт, работят всичките осем трасета, мобилизирали сме максимален брой наши служители, увери началникът на Регионална дирекция „Гранична полиция" – Смолян Боян Божков. За времето от 18,00 часа в четвъртък до 12,00 на обяд в петък през ГКПП – Кулата са преминали над 11 000 моторни превозни средства с над 42 000 пътници. През всичките гранични пунктове с Гърция за същия период от време МПС-та са над 14 000, а лицата – над 52 000. Това означава, че през Кулата минава 80 процента от трафика за южната ни съседка. В петък от 08,00 до 12,00 часа броят на колите, пътуващи към Гърция, е бил два пъти повече от този на влизащите в страната ни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай