Събират театралния елит във Велинград

Събират театралния елит във Велинград | StandartNews.com

Пазарджик. Магия, осъществена от театралния елит и едни от най-нашумелите постановки, предстои в културната програма на Велинград. Сцената се открива на 17 юли, когато в курорта ще гастролира "Работно време" от Камен Донев с режисьор Мариус Донкин. Разликата е, че за първи път постановката ще бъде изиграна от Театрален колектив при читалище "Отец Паисий 1893" във Велинград с помощта на авторите.

На 18 юли Иво Сиромахов ще представи "Сводници" на Васил Михайлов, представена от самоковските театрали. Броеницата от представления продължава на 19 юли с "Умирай лесно" на Мате Матишич с режисьор Иван Стефанов, изиграна от карловската трупа при "Елена Снежина".

Класическата постановка "Големанов" велинградчани и гостите на града ще гледат на 20 юли. Режисьор е Бойко Илиев. Театралният маратон ще завърши на 21 юли, когато режисьорът Злати Златев ще постави "Денят на Бернарда Алба" от Фредерико Гарсия Лорка. Любопитно е да се спомене, че културните дни във Велинград ще бъдат закрити с концерт същата вечер на легендарната поп група "Диана Експрес"..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай