С "таен клиент" бракуваха над 400 кг кюфтета и кебапчета

С "таен клиент" бракуваха над 400 кг кюфтета и кебапчета | StandartNews.com

Над 400 килограма заготовки от месо е бракувала Областна дирекция по безопасност на храните в Кюстендил. При инспекцията в ромския квартал „Изток" в града, проведена съвместно с представители на Районното полицейско управление, инспекторите открили 422 килограма храни и суровини в нерегистрирано производствено предприятие.

В помещение към жилищна сграда те попаднали на монтирано производствено технологично оборудване в лоши хигиенни условия. Там имало месомелачка, месобъркачка, пълначна машина, месо, заготовки, соев протеин, подправки, тарелки, фолио и всичко необходимо за производството. Открити са близо 73 килограма готови и етикетирани месни заготовки, над 46 килограма карантия, 41 килограма говеждо месо, 110 килограма свинско месо и 40 килограма сланина - без етикети и маркировка и без документи за произход. Всички налични храни и суровини от животински произход са насочени за унищожаване в екарисаж.

Преди това от търговски обекта в махалата са изтеглени и бракувани 21 килограма карначета, кюфтета, кебапчета, кайма и наденица за скара с неизвестен произход. Поради съмнение за нерегламентирано клане на животни се извършва проверка и в животновъден обект на нарушителя, на когото ще бъде съставен акт на стойност от 2 000 до 4 500 лева. Проверява се дали от фермата му липсват животни. Предполага се, че незаконното предприятие работи от около седмица, като продукцията е пласирана само в търговски обекти в ромския квартал.

До разкриването на незаконното производство се стигнало чрез използване на "таен клиент", който попаднал на продукти от него в четири търговски обекта в махалата, довериха от ОДБХ- Кюстендил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай