Ремонтират магистрала "Тракия"

Ремонтират магистрала "Тракия" | StandartNews.com

Пазарджик. Агенция "Пътна инфраструктура" започва ремонтни дейности по автомагистрала "Тракия" в участъка, който попада в Пазарджишка област. Предвижда се подмяна и поставяне на нови мантинели в района на 58-и и 68-и километър, както и в участъка от 64-ти до 65-и километър на аутобана за морето.

За да се осигури нормална работа по време на ремонта, ще бъде затворена аварийната лента за движение на магистралата, обясниха от "Пътна инфраструктура". От там допълниха, че в дните, когато горещините са много големи, ще се работи в часовете от 6 до 14.30 часа.

От пътното ведомство обясниха, че дългоочакваният ремонт на асфалтовата настилка по аутобана ще започне най-рано догодина. Държавата ще кандидатства за средства от Европа. Идеята е да се подмени изцяло асфалтовата настилка на магистралата в района на Пазарджик, която не е пипана от строежа на пътя през 80-те. По груби сметки това ще струва около 70 милиона лева. Тъй като ремонтът ще се осъществява най-вероятно през летния сезон, работата ще бъде планирана така, че да не се пречи на движението по пътя към морето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай