Превозвачи на протест с рейсове и микробуси

Превозвачи на протест с рейсове и микробуси | StandartNews.com

Благоевград. В петия ден на протестите на благоевградски превозвачи се включиха не само десетки автобуси, но и два микробуса. Те направиха станалата традиционна от началото на тази седмица обиколка на централните улици на Благоевград в знак на протест. Все по-малко са рейсовете, които преминават с надути клаксони по натоварения траафик в областния център. В първия ден на протестите те бяха около 30. Недоволните превозвачи са категорични, че новата транспортна схема е в тяхна вреда и от нея потърпевши са не само те, но и пътниците. Те се заканиха, че ще протестират, докато тя не се промени и не гарантира интересите им.

Протестът се организира от благоевградските транспортни фирми „Пътнически превози" ООД, „Струма 11" ООД и „Скаптопара 5" ООД. Те се обявиха срещу несправедлива транспортна схема. Превозвачите настояват Министерството на транспорта да я промени възможно най-скоро. Държавната институция е направила служебна промяна на междуградските разписания, която е в полза единствено на петричката частна фирма "Чона". Новото разписание е наложено от промененото време за пътуване след пускането в експлоатация на новата отсечка от автомагистрала "Струма" до Дупница.

На заседание на Областната комисия по транспорт на 3 септември благоевградските превозвачи ще внесат предложения за промяна в транспортната схема, които ще бъдат изпратени до ресорния министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай