Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

БЛАГОЕВГРАД

Благоевградски съдия-изпълнител се разведе изненадващо след 9 години семеен живот, пише в днешния брой на вестник „Струма". Популярният юрист и жена му разтрогнали брака си по взаимно съгласие, без скандали и без излишни сцени. Повече за казуса може да се научи от страниците на ежедневника.

44-годишна жена от Симитли е приета по спешност в благоевградската болница, след като е пребита от мъжа й. Инцидентът станал днес следобед. Между двамата съпрузи възникнал скандал, който прераснал във физическа саморазправа. Жената е с контузни наранявания по главата. Спешен екип е оказал първа помощ на пострадалата и е транспортирана до Благоевград. В момента й се правят изследвания за уточняване на състоянието й. За инцидентна е информирана и полицията.

Окръжен съд - Благоевград отбеляза 100-годишния си юбилей церемониално и символично в Международния ден за правата на човека. Честването се състоя вчера в антрето на Съдебната палата, което беше преобразено в открита сцена. В импровизираната централна ложа бяха официалните гости - председателят на ВКС проф. Лазар Груев, зам. министърът на правосъдието Сабрие Сапунджиева, шефът на САС ген. Веселин Пенгезов, както и половината от Висшия съдебен съвет, който е от Пиринско - Димитър Узунов, Елка Атанасова, Незабравка Стоева, Васил Петров, Магдалена Лазарова, Михаил Кожарев и Юлия Ковачева. Сред ВИП гостите прависти бяха още бившите съдебни ръководители Елена Авдева и Мими Фурнаджиева, в момента върховни съдии, председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, зам. шефът на Съюза на юристите Димитър Гочев, бивш конституционен съдия, както и ректорът на ЮЗУ проф. Иван Мирчев, деканът на Правно-историческия факултет доц. Габриела Белова и преподаватели.

ДОБРИЧ

С голямото си заглавие днес в. "Нова добруджанска трибуна" съобщава една новина от кримихрониката - пътен инцидент, при който е загинал пешеходец. Катастрофата е станала около 18.55 часа на 9 декември при движение по пътя от Добрич за близкото село Дончево. "Пежо", управлявано от 44-годишен добричлия заради несъобразена скорост, блъска движещия се по средата на платното 59-годишен пешеходец, който от удара е починал. От челно място още вестникът съобщава, че студентски отбор от Висше училище Международен колеж ще представя България в междунарадно състезание за студенти по мениджмънт, което ще се проведе през януари догодина в Холандия. В броя си още вестникът съобщава, че Генерал Тошево има богата програма за предстоящите празници Коледа и Нова година. На спортна страница ежедневникът пише, че двама от най-перспективните футболисти на тима на "Добруджа" - Ивайло Лазаров и Георги Радев, са разтрогнали договорите си с клуба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай