Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ВАРНА

Преглеждат безплатно на новия мамограф, съобщава вестник „Черно море". Пациентите могат да се възползват в ДКЦ І Света Климентина от понеделник. Прегледите ще се извършват от доц. Христина Попмихайлова във времето от 11 до 13 часа всеки делничен ден на следващата седмица с предварително записване на тел. 603 802. След този срок прегледи на новата техника ще се извършват и с направление от личния лекар.

Срещу 500 лева капаро Петър заклал Женя по поръчка на леля й, четем на първа страница на вестник "Народно дело". Над 50 удара с нож е нанесъл 21-годишният Петър по тялото на момичето. Убийството е водеща тема и на вестник"Черно море". Лелята поръчала убийството на Женя заради имот. Убиецът на момичето завел разследващите до мястото, където изгорил дрехите си и ножа.
Следващото лято летище Варна посреща пътници на нов терминал, съобщава вестник „Черно море” и цитира думите на досегашния главен изпълнителен директор Дирк Шусдзиара, който отпътува от България.

Търси се спасител на кораба музей “Дръзки”, четем в "Народно дело". Единствената фирма, която е подала оферта за това, не е била допусната до процедурата по кандидатстване, защото не отговаряла на изискванията. Поръчката е на стойност 87 000 лева, а срокът за изпълнение – 60 дни. Крайният срок за подаване на офертата е 15 ноември.

Разказ от капитанския мостик на кдп Манол Славчев можете да прочетете във вестник "Черно море", където 35-годишният възпитаник на Морско училище споделя първите си стъпки в занаята и равносметката от изживяното. Изданието пише и за продължаващото във Варна Европейско първенство по муай - тай. Полуфиналите са днес от 16.00 часа.  

Златната роза припомня родна кинокласика, пише"Народно дело" за предстоящия фестивал. 23 български пълнометражни и късометражни филма ще се състезават за тазгодишната награда на фестивала, който се провежда от 5 до 11 октомври във Варна.

БЛАГОЕВГРАД

Кой отговаря за дефекацията /изхождането/ на кучетата в Благоевград – около това се завъртяха голяма част от дебатите при гласуването на наредбата за контрола, стопанисването и регистрацията на домашните любимци, за да се хармонизира с европейското законодателство. Това е водеща тема на в.”Струма”. Виждал съм детенце, което в пясъчник намира кучешко изпражнение и го яде, втрещи с признанието колегите си съветникът Димитър Урдев.

Изследвания на цялата Областна администрация в Благоевград за хепатит А започна по списък в държавната болница, съобщава вестникът. В продължение на 2 месеца всяка седмица по веднъж екипът на губернатора Костадин Хаджигаев ще дава урина , в която ще се следи нивото на билирубина. При завишени показатели веднага ще последва хоспитализация в инфекциозно отделение на благоевградската болница.

18 млн. лв. влива руският фонд „Закон, справедливост и милосърдие” за изграждане на център за генетични изследвания и рехабилитация в Сапарева баня. За целта ще бъде учредено акционерно дружество, в което общината ще участва с два имота, оценени на близо 5 млн. лв., върху които ще се изгради центърът.

С обвинение, осигуряващо от 2 до 8 години затвор, Окръжна прокуратура – Благоевград даде на съд криминално проявения благоевградчанин Иван Георгиев-Дусята. 44-годишната кримка, която в края на миналата година бе задържана с 29.51 грама кокаин, застава на подсъдимата скамейка по чл. 354а от Наказателния кодекс, който освен наказание лишаване от свобода предвижда и от 5000 до 20 000 лв. глоба.

Кметът на община Сапарева баня Сашо Иванов и шефът на фонд „Закон, справедливост, милосърдие” Вадим Поспелов учредяват съвместно акционерно дружество за изграждане на съвременен медико-рехабилитационен център с уникални възможности за генетична диагностика и лечение на територията на община Сапарева баня. Това е водеща тема на в.”Вяра”. Решението взеха 13-те общински съветници с пълно мнозинство на вчерашната изнесена сесия в курорта Паничище. Съвместната фирма ще носи името „Аква Трийтмънт” със седалище град Сапарева баня. Капиталът на дружеството е в размер на 22 400 000 лв.

Дясната коалиция “Кюстендил” на кмета Петър Паунов настоя за оставката на шефа на минипарламента инж. Стоян Стоилов (ЛИДЕР). Съветниците осъдиха действията на общинския председател. “Той заблуждава банкова институция за решения на съвета, които не са влезли в сила”, твърдят те.

С остри дебати премина опитът на ОбС съветниците да прекратят концесията за закрития басейн в Благоевград, четем в броя. Точката беше най-важната в дневния ред на сесията, която се проведе в обновената зала „22 септември”. Преди да се разлютят на предприемача Николай Галчев, местните парламентаристи признаха, че в новата зала се чувстват като евродепутати само дето им липсва електронното гласуване и таблетите.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов изгони от пазара майка и дъщеря, които ошушквали до домат земеделска продукция от градините в отдалечените села в общината. „До нас достигна сигнал, че две жени от Кюстендил са обирали системно градините на хора от село Горановци. Те са майка и дъщеря и са продавали домати, чушки и краставици на кооперативния пазар”, казаха от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай