Повериха Благоевград на заклет цесекар

Повериха Благоевград на заклет цесекар | StandartNews.com

Благоевград. Новият областен управител на Благоевград Муса Палев от ДПС е почитател на спорта, но най-запален е по футбола. Не крие, че е фен на ЦСКА, а в чужбина стиска палци за Барселона, тъй като там е играл кумирът на армейските привърженици Христо Стоичков. Не пропуска мачове на любимите си отбори, стига да не е ангажиран с партийни и служебни дела. "Аз самият вече не спортувам, но следя изявите на известните ни спортисти. Другото ми голямо хоби е ловът, вече 6-7 години съм авджия в ловната дружинка в белишкото село Краище, където имам къща.

Не е важно обаче да убия животното, а да го преследвам, да общувам с природата", твърди новият губернатор на Пиринския край. Преместил се в столицата със семейството си, след като станал депутат в 40-ото народно събрание през 2005 година. Оттогава живее на колела, защото не пропуска уикенд, в който да не се прибере в родния си край в белишкото село Краище. Съпругата му Нериман работи от 4 г. като експерт в Комисията за защита на личните данни. Синът им тази година бил абитуриент, а дъщеричката им есента ще е третокласничка в 151-во СОУ в София. "По-добрата новина в четвъртък за мен бе, че синът ми, който завърши Френската гимназия в столицата, е приет в 7-8 френски университета. Гордея се с него. Децата ми са най-важни, те са преди всичко друго.

Той сам ще реши къде да продължи образованието си. Аз съм завършил своето висше в Югозападния университет в Благоевград, специалност "Социална педагогика". Владея руски език, справям се прилично и с английския", твърди 42-годишният Муса Палев, който е роден на 11 февруари 1971 г. в село Бабяк. Не подминава и темата за атаките срещу него от страна на ВМРО-БНД, на БСП, както и във Фейсбук, след като стана ясно, че е назначен за губернатор на Пиринския край. "Болно ми е, обидно ми е. Все пак България е държава членка на Европейския съюз, живеем в XXI век. Защо бързат да ми вменяват някаква вина?! За какво съм виновен?! Още не съм влязъл в областната управа, а ме атакуват. Наясно съм защо са тези атаки, но това поведение нито е сериозно, нито е отговорно", смята Палев. "Да, казвам се Муса, но това проблем ли е? Представител съм на различен етнос и религия, но това не ме прави второ качество човек. Нямам никакви притеснения, защото сме истински българи за разлика от някои от тези, които ме атакуват", твърди той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай