Посланик Сюлейман Гьокче и Лютви Местан в Кърджали за Курбан Байрам

Посланик Сюлейман Гьокче и Лютви Местан в Кърджали за Курбан Байрам  | StandartNews.com

С празнична сутрешна молитва за благополучие, опрощение и мир мюсюлманите във всички около 200 молитвени храмове в Източните Родопи отбелязоха настъпването на свещения Курбан Байрам. Централната джамия в Кърджали и пространството около нея се оказаха тесни за богомолците. Малко след 7 часа в храма влязоха лидерът на ДПС Лютви Местан, посланикът на Република Турция Н.Пр.Сюлейман Гьокче, генералният консул Алпер Акташ, народните представители Мустафа Ахмед и Шабанали Ахмед, кметът Хасан Азис.

„Тук съм като мюсюлманин, за да приветствам моите братя с празника. Курбан Байрама е свят ден. Това е ден за прошка, ден на братство и толерантност, за почит към възрастните", каза лидерът на ДПС Лютви Местан и призова за единство и разбирателство.„Докато пиехме чай при районния мюфтия Бейхан Мехмед звънна телефона на Хасан Азис и отец Петър ни поздрави с празника. Ето това е магията на българския етнически модел и това ме прави особено щастлив", каза още Лютви Местан.

Лютви Местан поиска прошка от избирателите, защото сме в тежък дълг към тях. Той се извини от името на политиците за дългия и тежък преход в страната. В храма Н.Пр.Сюлейман Гьокче призова към уважение към вярата на другия. Гостите ще се срещнат с жители на някои от крайградски села на Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай