Попова: Трябва да очертаем националните приоритети

Попова: Трябва да очертаем националните приоритети | StandartNews.com

Велико Търново. През следващата година трябва да ясно да очертаем концепция за националните приоритети на страната, каза в старата столица вицепрезидентът Маргарита Попова.

„За мен като юрист е важно да кажа, че които и приоритети да очертаем и да изберем като важни, няма как да се случат, ако всеки от тях не се съпътства с проблема, който касае правосъдието и възможността му да наказва щенията на много, включително и на политиците, да злоупотребяват със закона заради лично или групово обогатяване. Имам непоносимост към тези неща и знам, че светyт сега се е наклонил и страда и е в криза и има несгоди и несполуки заради прекомерната алчност и желанието на някой да се обогатява лично или групово, без да се интересува какво става с останалите. Това доведе до бедите на кризата, в която попаднахме преди години и от която все още не можем да излезем", заяви Маргарита Попова. Според нея България не се е провалила като държава през 2013 година, българите, както всички народи, живеем в кризисен период, на всички ни е трудно по различен начин. А какво да кажат народите в Сирия или Северна Африка, попита Попова.

"Ние протягаме ръка на хората, поискали хуманитарен статут. Като им показваме, че сме в състояние да им помогнем, да ги подкрепим, да се отнесем с тях както подобава, това означава, че не сме се провалили", коментира вицепрезидентът. По думите й, като народ трябва да се уважаваме и заобичаме повече. Вицепрезидентът изнесе лекция пред студенти от ВТУ на тема "Власт и лидерство". По-късно в Музей "Възраждане и учредително събрание" Маргарита попова участва в церемонията по връчване на дипломите на абсолвентите от професионално направление „Администрация и управление" на Стопанския факултет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай