Показват най-добрите български вина в Бургас

Показват най-добрите български вина в Бургас | StandartNews.com

Най-добрите български вина ще бъдат показани в Бургас. Над 50 винопроизводители ще представят своя продукция на "Фестивал на виното". Събитието се провежда за втора поредна година в морския град. В продължение на четири дни от от 30 юли до 2 август бургазлии ще могат да дегустират най-добрите вина, родно производство. Фестивалът е организиран от Националната лозаро-винарска камара със съдействието на „Експо Тийм", Община Бургас, Съюза на енолозите в България и Регионалната лозаро-винарска камара „Южно Черноморие".

Второто издание на Бургаския фестивал на виното ще се проведе в новия изложбен център "Флора" в Морската градина. Целта му е да популяризира качествата и разнообразието на българските вина сред жителите и гостите на Бургас и региона. Заедно с големите и известни в страната и по света български производители на вино свои отличени продукти ще представят и редица нови бутикови изби, които гостоприемно отварят врати за почитателите на виното. Посетителите ще имат възможност да дегустират и чуждестранни продукти, спечелили високи отличия на международни конкурси.

Палитра от разнообразни български и вносни вина ще задоволи и най-претенциозните вкусове.
Потребители и професионалисти ще дегустират паралелно и ще излъчат свои фаворити.

Традиционно организираният вече години наред от Националната лозаро-винарска камара и асоциация "Активни потребители" конкурс "Продукт на потребителя", ще даде възможност посетителите да определят най-добро според тях бяло, розе и червено вино.

Блиц-курсът "Магията на дегустацията", воден от италианския сомелиер Маурицио Ферери ще гостува на Бургаския енофест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай