„Пирин пее” ще е под патронажа на президента

„Пирин пее” ще е под патронажа на президента | StandartNews.com

Благоевград. Съборът за народно творчество „Пирин пее" ще се проведе под патронажа на президента на България Росен Плевнелиев. Най-голямото музикално събитие в Пиринския край ще е на 2 и 3 август в местността Предел. През тези два дни 14-то издание на фолклорния фестивал ще събере много изпълнители и над 100 000 любители на автентичния фолклор.

Групи и индивидуални изпълнители от всички общини в Благоевградска област ще пеят, танцуват и ще представят съхранени ритуали на 4 сцени. Лауреатите от „Пирин пее 2014" ще се качат на голямата сцена през втория ден от събора.

Програмата започва на 2-ри август от 09,00 часа с надпяване. В 17:00 часа ще се проведе тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя на паметника на Илинденско-Преображенското въстание в местността Предел. Вечерта ще има празничен концерт, който е с начален час 20:30. Ще участват Ансамбъл „Пирин", Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци „Яне Сандански" – Гоце Делчев, фолклорни състави и изпълнители от Пиринско. На 3 август песните стартират също в 09,00 часа. В 12:30 часа на голямата сцена на „Пирин пее" ще се проведе заключителен концерт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай