Охранители рекетират търговците в Айтос

Изнудвали ги да сключват договори с VTA

Охранители рекетират търговците в Айтос | StandartNews.com

Бургас. Охранители на VTA са рекетирали търговци в Айтос и са ги принуждавали със заплаха да сключват договори за охрана.

Двама от гардовете-изнудвачи са арестувани и срещу тях е образувано разследване в спецпрокуратурата.

Задържаните са Златко Кънев, известен с прякора Патката и Тихомир Петров - Близнака. Мускулестите мъжаги изнудвали собственика на дискотека "Арт Клуб" в центъра на Айтос, за да работи с охранителната фирма „VTA". Батките го заплашили, че ако не прекрати договора си с конкурентната "Аватари" ще му натрошат бара и ще прогонят клиентите от заведението. "Всяка седмица ще ти трошим инвентара, докато не фалираш. Свършил си, ако не ни подпишеш договора", заявили хората на VTA.

След секретна разработка на антимафиотите двамата рекетьори са арестувани при акция на служба БОП. На Патката и Близнака е наложена мярка "задържане под стража" от Специализирания наказателен съд. Те са обвинени в изнудване чрез принудително сключване на договор. И двамата герои имат криминални досиета. От VTA твърдят, че Златко не е техен служител от повече от година. Макар и с прекратен договор обаче той продължава да "работи" от името на охранителната компания. Аверът му Тихомир пък си е на щат във VTA, но по документи не се водил охранител. Той върти и частен бизнес в Айтос като собственик на фитнес зала. Преди време е бил охранител в „Аркус". Арестуваните гардове се изживявали като неформални босове в градчето и командвали наред.

"Тези двете момчета са страшилищата на Айтос. Пънат мускули и заплашват наред, никой не смее да им се опъне", разказаха местни бизнесмени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай